Targ de Florii, la Muzeul National al Taranului Roman

BUCURESTI ⋆ VINERI - DUMINICA ⋆ 31.03 - 01.04.2018

1419
Targ de Florii la Muzeul Taranului

De peste 20 de ani, Muzeul National al Taranului Roman tine aceasta sarbatoare si isi asteapta vizitatorii, timp de trei zile, sa vina la primul targ de mesteri de peste an.

La Targul de Florii, in perioada 30 martie – 1 aprilie, participa incondeietoare, tesatoare, cusatorese, impletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari… mesteri vechi, care si-au dovedit iscusinta de-a lungul timpului si care duc mai departe traditia mestesugului lor. Veti avea prilejul sa-i intalniti si sa targuiti o multime de lucruri frumoase, mestesugite cu sarg si incarcate cu semne si intelesuri.

Oua incondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramica, tesaturi, jucarii, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat si multe altele vor putea fi tocmite si cumparate la Targul de Florii de la Muzeul de la Sosea.

De-ale gurii gasiti: cozonaci si placinte, fel si fel de dulciuri din Teleorman, turta dulce de Harghita, miere de albine, polen si propolis, ierburi de leac, palinca si dulceata.

Despre Florii

In duminica de Florii, oamenii au voie sa manance peste. Merg la biserica ducand flori si se intorc ducand matisori de salcie. Ating cu salcia copiii, vitele din gospodarie si o pun la icoana: peste an ea capata tot felul de intrebuintari. Tot acum sunt fierte buruienile care vor fi folosite la vopsirea oualor. Cum este vremea de Florii, asa va fi si de Paste. Sunt locuri unde in aceasta zi oamenii nu se spala pe cap, de teama sa nu albeasca (incarunteasca) la fel ca pomii aflati in floare.

Irina Nicolau, Ghidul sarbatorilor romanesti (Humanitas, 1998)

 EVENIMENT INCHEIAT

DETALII EVENIMENT 

DATA: 30 martie – 1 aprilie 2018 (V-D)

PROGRAM: 10:00 – 18:00

ORAS: BUCURESTI

LOCATIE: Muzeul National al Taranului Roman

ADRESA: Strada Monetariei 3, Sector 1

SITE: muzeultaranuluiroman.ro

PRET BILET: 4 lei, 2 lei (elevi, studenti, pensionari)

Citeste si:

♥  Time management: 6 trucuri pentru parinti

♥  Ghid de supravietuire al unui tata de nou-nascut

Lasă un comentariu