Spectacol de balet: „Fata babei si fata mosului”, la Opera Comica

BUCURESTI ⋆ MARTI ⋆ 03.04.2018

1289
balet Opera comica pentru copii

O noua poveste a lui Ion Creanga prinde viata la Opera Comica pentru Copii, baletul „Fata babei si fata mosului”, realizat de coregraful Mihai Babuska.

Faptele bune sunt rasplatite pe masura, cele rele sunt pedepsite, fata cinstita a mosneagului, fata cea rea a babei, baba si mosul impreuna cu personaje fantastice traduc in dans celebra poveste, intr-o miniatura coregrafica dedicata iubitorilor baletului, dar si celor care indragesc basmele copilariei.

Arta are scopul de a educa. Asta face Opera Comica pentru Copii, ii invata pe cei mici diferenta dintre bine si rau, ii invata principiile vietii si din fiecare spectacol reusesc constient sau inconstient sa ,,bifeze’’ o lectie. Un bun exemplu este noul spectacol de balet care a avut premiera pe 24 martie 2018, ,,Fata Babei si Fata Mosului’’, realizat de coregraful Mihai Babuska. Basmul lui Ion Creanga este cunoscut de toata lumea si are o morala foarte bine definita: ,,dupa fapta si rasplata’’.

Spectacolul are doua contraste: cel al binelui si cel al raului, ca de fiecare data binele este cel care invinge. Fata mosului – cea modesta, harnica si buna la inima VS fata babei – cea lacoma, mincinoasa si lenesa. Amandoua parcurg acelasi drum si intalnesc aceleasi personaje fantastice. La intalnirea acestor personaje fiecare fata a reactionat pe masura caracterului sau. La final au avut de ales o cutie din trei, ce aveau dimensiuni diferite. Fata cea frumoasa a mosului a ales cea mai mica cutie, ce s-a dovedit a fi cea mai pretioasa; fata ursuza a babei a ales cutia cea mai mare, care le-a adus un final tragic.

 

EVENIMENT INCHEIATDETALII EVENIMENT

VARSTA RECOMANDATA: +3 ANI

DATA: 03.04.2018 (Marti)

PROGRAM: 11:00 (Sala UnderGrant)

ORAS: BUCURESTI

LOCATIE: Opera Comica pentru Copii

ADRESA: Calea Giulesti, nr 16, sector 6

SITE: operacomica.ro

BILETE: 

Cat. VIP – Parter, rândul 1, Preț: 60 lei

Cat. I – Parter, rândurile 2-8, Preț: 45 lei

Cat. II-a Parter, rândurile 10-16, Preț: 35 lei

Cat. a III-a Balcon, rândurile 1-7, Preț: 30 lei

Citeste si:

♥  10 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa dezvolte obiceiuri sanatoase

♥  7 modalitati distractive de a-i invata pe copii despre alegerile sanatoase ale alimentelor 

Lasă un comentariu