De ce sa vedem animatia Peter Iepurasul

1838
Peter Iepurasul

DETALII FILM

 • In cinematografele din Romania, din 30 martie 2018
 • Compania de productie: Sony Pictures Entertainment
 • Dublaj limba romana: Bogdan Cotlet (Peter), Cristian Balint (Thomas), Maria-Adina Stoica (Bea), Dana Marineci (Pufosica), Cosmina Dobrota (Flopsy si naratoarea), Irina Caramizaru-Popescu (Mopsy), Nae Alexandru (Benjamin), Catalin Babliuc (Derek), Alexandra Badea (doamna Arici Scrobelici), Anca Sigartau (Sarabeth), alaturi de Oana Mereuta, Mihail Bisericanu, Gabriel Costin, Alexandru Georgescu, Florian Ghimpu, Ionut Grama, Bianca Ilie, Lucian Ionescu, Adina Lucaciu si cantaretul de rap Krem (Razvan Alexe).
 • Gen: Familie si Copii
 • Subiecte: aventuri, animale salbatice, personaje de poveste
 • Punctele forte ale personajelor: perseverenta, lucrul in echipa
 • Durata: 89 minute
 • Evaluarea MPAA: AP (acordul parintilor)
 • Varsta minima recomandata de Clubul pentru Parinti: 6 ani +
 • Nota acordata de Clubul pentru Parinti: 8

SUBIECTUL FILMULUI

Peter este un iepure care nu se poate abtine sa nu se furiseze in gradina de legume pentru a fura fructe si legume pentru familia sa. Curajul lui insa, il pune adesea in situatii dificile. Degeaba il avertizeaza intreaga familie ca risca sa ajunga in placinta, asa cum i s-a intamplat bietului sau tata! Peter este pe cat de neascultator, pe atat de aventuros, facand chiar un titlu de glorie din a-l enerva pe stapanul gradinii. Intr-o zi, din senin, batranul fermier moare, iar Peter exulta de fericire ca nu mai trebuie sa evite capcanele si se poate desfata in voie printre rasadurile cu bunatati.

Bucuria dureaza insa pana se instaleaza mostenitorul Thomas McGregor (actorul Domhnall Gleeson), un londonez pedant, cu ambitii mari de promovare, dar… proaspat somer. Ca si raposatul sau unchi, Thomas considera iepurii daunatori care trebuie negresit starpiti. De partea iepurasilor este vecina lui McGregor, afectuoasa Bea (actrita Rose Byrne), o mare iubitoare de animale. Curand, lupta pentru stapanirea gradinii dintre Peter si McGregor devine o lupta pentru obtinerea afectiunii preafrumoasei Bea.

DETALII PRODUCTIE

Peter Iepurasul este adaptarea pentru marele ecran a clasicei povesti semnate de Beatrix Potter. Povestea indragita de atatea generatii se transforma acum, cu ajutorul animatiilor si al efectelor speciale, intr-o comedie contemporana, cu sarm din plin si atractii pentru toate varstele.

In acest scop, animatorii s-au inspirat din ilustratiile originale create de Beatrix Potter, pentru a pastra identitatea personajelor, dar le-au si actualizat, astfel incat copiii de acum sa rezoneze cu eroii care i-au incantat candva pe parintii lor. Pe langa distractia garantata, productia are si un caracter educativ, invatand copiii ca obraznicia are consecinte.

Efectele speciale abunda, iar echipa nu a precupetit niciun efort pentru a obtine rezultatele dorite: a construit integral cele doua case in care se desfasoara actiunea, ba chiar a plantat si intretinut cu mare grija gradina de legume timp de opt saptamani, cat au durat filmarile.

Regia ii apartine co-producatorului Will Gluck, care semneaza, alaturi de Rob Lieber, si scenariul, inspirat de povestea si personajele create de Beatrix Potter.

ELEMENTE POSIBIL DERANJANTE

 • Peter Iepurasul contine o cantitate surprinzatoare de violenta: urmariri periculoase, atacuri cu arme si capcane, explozii si chiar moarte. Batranul domn McGregor moare pe ecran, iar parintii lui Peter se spune ca sunt morti (tatal lui a fost mancat intr-o placinta);
 • Umorul este pe alocuri vulgar;
 • Se apeleaza la cantece pop pentru a se face trecerea de la o scena la alta.

SUBIECTE PE CARE LE-ATI PUTEA DISCUTA CU CEI MICI

 • I-au deranjat urmaririle si exploziile? A fost suparator sa vada sau sa auda despre personaje care mor?
 • Care personaje sunt modele de urmat? De ce?
 • Care este diferenta dintre personajul din carte si cel din film? Pe care il prefera si de ce?

Trailer Peter Iepurasul

Citeste si:

♥   De ce sa vedem filmul animat Coco

Lasă un comentariu