Ateliere: Calator prin Traditii, la Muzeul National al Satului

BUCURESTI ⋆ SAMBATA ⋆ 10.03.2018

1786
muzeul national

La Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, primavara incepe mai devreme!

Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti” invita copiii cu varste cuprinse intre 5 si 12 ani la atelierele de creatie „Calator prin traditii”, in cadrul carora cei mici vor avea ocazia sa cunoasca traditiile lunii Martisor.

Sambata, 10 martie, vor invata sa faca cununite decorative din materiale naturale, sa coasa diverse motive traditionale si vor afla semnificatiile lor.

 

EVENIMENT INCHEIAT

DETALII CURS

VARSTA RECOMANDATA: 5 – 12 ani

DATA: 10.03.2018 (SAMBATA)

PROGRAM:

  • 10:30 – 12.00 – motive cusute pe etamina
  • 30 – 14.00 – cununite decorative

ORAS: BUCURESTI

LOCATIE: Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”

ADRESA: Șoseaua Kiseleff, nr. 28-30, Bucuresti, sector 1

SITE:  www.muzeul-satului.ro

INSCRIERI: 0724 331 741, programe.culturale@muzeul-satului.ro

COST: 25 lei / copil

 

Legenda Martisorului

Un mit al poporului roman cu privire la martisor povesteste cum Soarele a coborat pe Pamant in chip de preafrumoasa fata. Dar un zmeu a furat-o si a inchis-o in palatul lui. Atunci pasarile au incetat sa cante, copiii au uitat de joaca si veselie, si lumea intreaga a cazut in mahnire.

Vazand ce se intampla fara Soare, un tanar curajos a pornit spre palatul zmeului sa elibereze preafrumoasa fata. A cautat palatul un an incheiat, iar cand l-a gasit, a chemat zmeul la lupta dreapta. Tanarul a invins creatura si a eliberat fata. Aceasta s-a ridicat inapoi pe Cer si iarasi a luminat intregul pamant. A venit primavara, oamenii si-au recapatat veselia, dar tanarul luptator zacea in palatul zmeului dupa luptele grele pe care le avuse. Sangele cald i s-a scurs pe zapada, pana cand l-a lasat pe tanar fara suflare. In locurile in care zapada s-a topit, au rasarit ghiocei — vestitori ai primaverii.

Se zice ca de atunci lumea cinsteste memoria tanarului curajos legand cu o ata doua flori: una alba, alta rosie. Culoarea rosie simbolizeaza dragostea de frumos si aminteste de curajul tanarului, iar cea alba este a ghiocelului, prima floare a primaverii.

Citeste si:

♥  10 sfaturi pentru a-i ajuta pe copii sa dezvolte obiceiuri sanatoase

♥  Copiii puternici mental au parinti care fac aceste 4 lucruri

Lasă un comentariu